Afdrukken

SKIW is ontstaan uit het in 1990 gestartte 'Koelwaterproject Industrie'. Dit project was een samenwerking tussen de gebruikers en leveranciers van koelwater-conditioneringsmiddelen, en dat bleek een uitstekend discussieplatform. Het heeft oa geleid tot de ontwikkeling van de Nederlandse NEN 7420 norm en het ontwerp ISO TC 156. In 1995 is door de deelnemers aan dit project de werkgroep Waterbehandeling opgericht.

Tijdens de projectfase bleek al dat op deze wijze een uitstekend discussieplatform voor leveranciers en gebruikers is ontstaan dat het waard is om in stand te worden gehouden. Voor de secretariële ondersteuning werd aansluiting bij het Nederlands Corrosie Centrum (NCC) gezocht, wat een vruchtbare samenwerking bleek met oa de ontwikkeling van een groot aantal gewaardeerde activiteiten zoals de regelmatige Op Weg naar Huis Bijeenkomsten, het 2-jaarlijkse Watersymposium, en bijdragen aan een aantal discussies rond preventie legionella, BAT Cooling en de beoordelingssystematiek warmtelozingen.

Na 15 jaar was de tijd rijp om een zelfstandige stichting op te richten en is het platform verder gegaan als Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW), dat zich meer richt op technologie, in plaats van de corrosie en afzettingen waar het ooit mee begonnen is. SKIW heeft aansluiting gezocht bij KNW Waternetwerk, dat nu het secretariaat voert.

Voor meer informatie over SKIW kunt u de corporate flyer raadplegen.

Download SKIW corporate flyer