SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

Nieuws

nauerna afvalzorgHet 8e symposium 'Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater' wordt gehouden in het voorjaar van 2021 en zal plaatsvinden bij Afvalzorg Nauerna in Assendelft.

De oorspronkelijke planning was 24 september 2020, maar ivm de coronacrisis is het seminar uitgesteld.

Zie ook de Terugblik op het 7e Symposium dat werd gehouden in mei 2019 bij Industriewater Eerbeek.

waterSKIW en ENVAQUA zouden op 9 juni het Nationaal Water Symposium organiseren, met als centraal thema 'Industrie en waterschappen: voor welke uitdagingen staan we?' Het symposium is ivm de corona beperkingen uitgesteld naar juni 2021.

Waterbeschikbaarheid is voor industrie en waterschappen een van de belangrijkste uitdagingen. Een slimme samenwerking kan veel opleveren. Dit zal naar verwachting ook in 2021 het thema zijn.

koelwaterdag 2aKoelwater enquête - VEMW doet onderzoek naar de stand van zaken met betrekking tot koelwater in de industrie.

Door middel van een enquête worden knelpunten en mogelijke oplossingen in beeld gebracht. VEMW werkt hierbij samen met SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie.

Gebruikt uw bedrijf koelwater en heeft u nog geen bericht ontvangen? Neem dan graag contact met ons op.

database waterpilotsHet full scale implementeren van een nieuwe waterbehandeling of waterzuivering wordt niet zelden voorafgegaan door pilot-onderzoek, waarbij de innovatie op relatief kleine schaal - van enkele tientallen liters tot enkele m3 - wordt uitgetest.

IMPROVED en Vlakwa/VITO lanceren een databank voor pilotinstallaties die voor derden beschikbaar zijn. Daarmee wordt efficiënter gebruik mogelijk gemaakt.

Wilt u weten of de pilotinstallatie van IMPROVED ook bruikbaar is voor uw bedrijf? of heeft u zelf een pilotinstallatie die u aan anderen beschikbaar wilt stellen?